Els àngels de Nadal en estat greu, camí de la recuperació!

CASTELLANOenglish

Un àngel ens porta llum,
un altre ens porta vi.
Nosaltres els restaurem
perquè sempre sigui així.

Us desitgem bon Nadal
fent allò que sabem fer:
recuperar els tresors
anys i anys que estiguin bé.

Si us hem fet més feliços
i la feina us ha agradat
tenim un any per davant
de joia i prosperitat!

Per un feliç i pròsper 2020!

Vers: E.A., vídeo: R.U.

Restauradores durant la restauració de manuscrit fragmentatSí, el vídeo és un muntatge, perque en realitat tenim els angelets a la UCI, amb un diagnòstic greu d’humitats cròniques, desmembrament del cos del llibre, desarticulació de l’esquelet del relligat, infeccions diverses i atacs de rosegadors. Tot plegat ocasionant debilitament general i una notòria pèrdua protètica i cel·lulòsica.
Però el pronòstic és més que optimista perque l’equip de professionals que en té cura és d’alt nivell. Els desinfectarem, rentarem reforçarem i cosirem de nou per tal que es conservin esplendorosos i fent jovials saltirons.
Com els que fan en la felicitació d’aquest any, per la que hem triat aquest manuscrit del s. XIV de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.
Al llarg de 2019 hem restaurat tantes coses i tan boniques, i hem fet tants cursos, articles i xerrades interessants, que la tria ha estat realment difícil. Aquí teniu un tastet d’alguns dels projectes ja conclosos:

Reintegració i retoc (Barcelona, Juny 2019) Restauració de dibuixos en paper vegetal de F. Higueras Curs: Conservació, reparació i restauració de llibres Restauració de dibuix a gouache per a catifa (Can Quitèria, Sant Cugat del Vallès) International Conference on Preservation of the Written Heritage (Sarajevo, Sept. 2019)  Eliminació del mirall de plata Inpainting & Loss Compensation on Paper Conservation (Yverdon-les-Bains, 2019) Conservation of stationery limp vellum bindings with flap Preparació d’originals fotogràfics per a exposició (IEFC) Taller: Introducció a la restauració de documents (Sentmenat) Entrevista a Rita Udina, a ArchiVoz

Subjecta a llicència Creative Commons. Compartir IGUAL citant AUTORA


Agraïments:
Arxiu Comarcal del Baix Ebre (Tortosa, Tarragona) per a confiar-nos el tractament dels documents que surten a la felicitació, i per a fer-ne ús de les imatges.


Altres felicitacions de Nadal:
Nadal al taller de restauració de paper i llibresNadal 2018, alliberant tensionsRestauració de paper i llibresNadal 2014: Farcit de colors i farcit de projectes!Nadal 2012: Aguinaldo de la restauradoraNadal 2011: Hem restaurat Catalunya! Nadal 2010: Recuperem el passatNadal 2009: Netegem i reintegrem, el plànol de CerdàNadal 2008: Restaurem el Nadal!Nadal 2007: tres reis d'orient sobre protocol notarial manuscrit

Què en penses?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.