Butlletí 19-01: Comencem l’any alliberant tensions

⇐ Anterior CASTELLANOenglish

Us desitgem una molt bona entrada al 2019, alliberant-vos de tensions, taques, estrips i arrugues… si més de les dels documents.


Amb l’entrada en vigor del Reglament General de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679) deixen de ser vàlids els consentiments tàcits per tractar dades personals. Per aquest motiu us sol·licitem que, en cas que consentiu que seguim tractant les vostres dades amb la finalitat esmentada, ens ho confirmeu contestant aquest correu electrònic i indicant que ho consentiu. Com que sabem que aquestes coses fan molta mandra, us donarem més d’una oportunitat per a fer-ho.
Reglament General de Protecció de Dades


Repassem les fites de l’any que hem deixat… i sembla que enlloc de 365 dies n’haguem treballat molts més!

La clau perduda d’un llibre d’anys… i panys!
La clau perduda d’un llibre d’anys… i panys! L’International Institute for Conservation ens publica l’article sobre la restauració d’un manuscrit del XVIII tancat amb pany, del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (CoAC).
Restauració de llibres a TV3
TV3 visita el taller! En Rafel de Ja t’ho faràs vol conèixer el món de la restauració de llibres i documents i li fem un tour. Acompanyeu-nos vosaltres també!! Mira’t el vídeo→ 
Cores International Symposium:Hem estat a Bèlgica, per parlar sobre reversibilitat en la restauració de paper al Cores International Symposium: Between cherishing damage and cleaning up the mess. Restorers, collection managers and researchers on conservation and restoration. Fes el xafarder a l’àlbum Facebook. El mirall de plata en les fotografies: nou procediment d’eliminació
Ja s’ha publicat l’article sobre el mirall de plata, i com eliminar-lo de manera segura: El mirall de plata en les fotografies: importància, mecanisme d’aparició i nou procediment d’eliminació, de Jordi Mestre, Josep Mª Vergés i una servidora, a la revista Únicum (núm. 17).
CURS: Conservació, reparació i restauració de llibresEstrenem el curs Conservació, reparació i restauració de llibres per a bibliotecaris del Consorci de Biblioteques de Barcelona.  Àlbum facebook. Curs Reintegració i retoc en restauració de paperImpartim cursos arreu. Tornem a acollir restauradors d’arreu del món en les 5ª i 6ª edicions del curs Reintegració i retoc en restauració de paper, a Barcelona i a Granada, en anglès i en castellà, respectivament.
En restauración de papel, nos mojamosEns tirem de cap a l’aigua, parlant de tractaments aquosos a la Jornada tècnica Re-En-Papelamos, a l’IPCE (Instituto del Patrimonio Cultural de España, Madrid). Mira’t el Facebook. Exposició Art i Patrimoni. Conservar la Història
Presentem l’exposició Art i Patrimoni. Conservar la Història a la XXª Fira del Paper i el Cartró de Sarrià de Ter (Girona). Mira’t l’àlbum facebook.
Restauració dels esbossos de SorollaSorolla i els seus esbossos en paper kraft, restaurats a l’estil japonès. Vam estar a l’IVCR+I per a col·laborar en la seva restauració, i hem gaudit i après una barbaritat. Llegeix-ne més→ Gels, microemulsions i nanotecnologia aplicats a la restauració de paperGels, microemulsions i nanotecnologia aplicats a la restauració de paper. Per estar a la última ens n’hem anat a Madrid, a les jornades i taller pràctic amb l’Antonio Mirabile.  Llegiu-ne més→
20 anys del Taller de Restauració del CRAI de la Universitat de Barcelona
Homenatjant els 20 anys del Taller de Restauració del CRAI de la Universitat de Barcelona, recordant bons moments amb la xerrada Del mestre a l’aprenent, un aprenentatge inacabatFes una ullada a l’àlbum facebook.

Comparteix a Fcbk Twit Envia a un amic Google Compateix a LinkedIn


Copyright © 2018 Rita Udina · Paper & Books Conservation, tots els drets reservats.

Adreça i contacte:
Rita Udina · Restauració d’obra gràfica
C. Sant Pere, 24. Baix
Premià de Mar (08330, Barcelona)
Espanya
info@ritaudina.com · http://ritaudina.com
Afegeix-nos a la teva agenda de contactes


Aquest butlletí pretén tenir una freqüència trimestral o inferior (de fet, des del darrer fa més d’un any….). Si prefereixes no rebre’l dóna’t de baixa. Si, al contrari, frises per ser el primer de conèixer les properes novetats, subscriu-te a les entrades blog, i rebràs un correu electrònic al mateix moment que es publiquin. També pots subscriure’t a aquest butlletí, i veure les notícies resumides.