Amparo Escolano, restauradora de paper i pintura

CASTELLANOenglish
←torna a  Equip de treball

Amparo Escolano ha treballat ininterrompudament en el camp de la conservació-restauració des de 1979. Amb formació universitària i pràctiques en museus, té una forta especialització en restauració d’obra gràfica i objectes en paper.
Ha tractat obres de Dürer, Rembrandt, Audubon, Renoir, Signac, Matisse, Picasso, Gleizes, Braque, Dalí, Miró, Dufy, Leger, Schiele, Calder, Warhol i molts altres.

Amparo Escolano, restauradora de paper i pintura, retocant una aquarel·la al seu tallerÉs Diplomada en Conservació-Restauració i Llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de Conservació-Restauració, amb els cursos de Doctorat i Suficiència Investigadora. Actualment és membre de l’American Institute for Conservation i pertany al grup d’I+R Nuevas alternativas al conocimiento de los materiales y procesos en la conservación-restauración de obra gráfica y patrimonio documental, amb la Universitat de Granada (Espanya).

Quant a la seva experiència professional, és propietària del taller de restauració South Florida Art Conservation LLC que dirigeix des de 2009 i on exerceix de restauradora. També és restauradora associada al James Swope Fine Arts Conservation Inc. des de 2011; i ha treballat de 2003 a 2009 com a restauradora de paper i pintura al Fine Arts Conservancy / Stoneledge, Inc.

Abans de traslladar-se als EE.UU,  va ser professora de restauració a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Granada (1990-2002), restauradora de pintura al Museo Cerralbo de Madrid (1985-90), al Palacio de las Cortes, Madrid (1984-85) i a l’Institut de Conservació i Restauració d’Obres d’Art, Madrid (1983-84).

Ha actualitzat la seva formació reglada amb cursos professionals impartits per institucions i experts de prestigi com la Yale University o l’American Institute for Conservation, en temes com ara la Tear Mending (amb Winfried Heiber i Petra Demuth), Approaches to the Structural Conservation of Paintings (amb Matteo Rossi Doria i Vizna Mehra), Mastering Inpainting (amb Jim Bernstein i Becca Pollack), i New Methods of Cleaning Surfaces (amb Richard Wolbers).

Pots conèixer més sobre l’Amparo en aquest web, perquè la tenim etiquetada en les entrades del blog, i ha impartit el Curs de reintegració i retoc en restauració de paper en aquest taller.